Coffee, Tea … WE

Roxana Nicolau și Institutul Român de Schema Therapy vă invită la un workshop interactiv având ca subiect aspecte practice de intervenție în terapia de cuplu.

Workshop: Coffee, Tea … WE – Aplicații ale Schema Therapy în lucrul cu cuplurile

Data: 12 – 13 August 2022 

Ore: 10,00 – 18,00

Format: face to face

Număr de locuri: limitat (20 participanți)

Costuri: 900 Ron cu posibilitatea reducerii costurilor dacă participanții au fost cursanți ai Institutului Român de Schema Therapy sau au participat la cursuri susținute de Roxana Nicolau în cadrul ARTCC sau AMPP sau se află într-un proces de supervizare coordonat de Roxana Nicolau (costul redus este de 750 Ron).

Înscrierea se face trimitând un email la training@roxananicolau.roplata se face numai după confirmarea înscrierii.

Modelul de lucru terapeutic în Schema Therapy utilizează ideea de bază privind neîndeplinirea nevoilor emoționale de bază în copilărie care are ca efect schemelor și a strategiilor de coping direct legate de adaptarea individului la frustrarea acestor nevoi. În relațiile de cuplu, “chimia schemelor” joacă un rol important atunci când ne alegem partenerii și de multe ori sfârșim prin a ne regăsi în aceleași roluri complementare cu care ne-am obișnuit în copilărie și ducem aceeași luptă cu aceleași strategii pe care le-am deprins de mici, perpetuând și alternând o serie crescândă, ciclică și reciprocă de “călcat pe nervi”.

Cele două zile de training oferă un atât un cadru teoretic cât și unul aplicativ și descrie prin slide-uri, videoclipuri și demonstrații live cum apar tiparele de interacțiune în relații și cum pot fi acestea modificate prin conștientizarea frustrărilor cauzate de nesatisfacerea nevoilor emoționale de bază, prin reconectare cu ajutorul tehnicilor de imagerie și prin conectare prin dialogurile dintre Modurile de Adult Sănătos ale fiecărui partener.

Vor fi abordate aspecte privind etapele de evoluție în cuplu, certurile în cuplu, blocajele de comunicare, confuziile între dorințe și nevoi emoționale de bază, aspecte privind sexualitatea în relații, infidelitate emoțională, sexuală dar și cea financiară. Mulți, dacă nu majoritatea cuplurilor ajung în camerele noastre cu răni care le afectează eul sexual. Sexul poate activa schemele de defectivitate, neîncredere/abuz și deprivare emoțională rezultând în sex „protector detașat”, sex „perfecționist controlator” sau sex „amplificator” (pentru a numi câteva!) – în aceste două zile de lucru vom învăța să conceptualizăm problemele cuplurilor utilizind diferite hărți ale modurilor lor de reacție, hărți care să-i orienteze pe clienți în viața lor de cuplu din afara orelor de terapie, consiliere sau coaching.

Asemeni unui dans, o relație de cuplu sănătoasă este un balans permanent între atașament și autonomie: dacă devenim prea independenți riscăm să ieșim din relație dacă ne agățăm prea mult riscăm să ne sufocăm partenerul. Terapia de cuplu poate să ajute partenerii să își folosească echilibrat, ambele picioare, în dinamica de relație ajutând conștientizările legate de propriul echilibru, amintirile despre dansul părinților sau amintirile despre dansul cu părinții.

Workshopul se adresează profesioniștilor care doresc să își completeze abilitățile de lucru terapeutic în cuplu fie că sunt psihologi, psihoterapeuți, consilieri sau coach.

Roxana Nicolau este unul din fondatorii și Vicepreședintele Institutului Român de Schema Therapy. A absolvit un Master de Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale. Are o experiență de 15 ani în psihologie clinică și psihoterapie individuală și de cuplu. Roxana este formator și supervizor atât în terapie cognitiv-comportamentală, psihologie clinică cât și formator și supervizor recunoscut de Societatea Internațională de Schema Therapy.