Roxana Nicolau

Despre Roxana Nicolau

Mi-am început pregătirea ca psihoterapeut cu peste cincisprezece ani în urmă și de atunci mi-am petrecut foarte mult timp în practica privată lucrând cu adulții aduși la mine în cabinet de anxietate, depresie, nefericire în cuplu, rușine sau alte motive, fiecare dintre acestea acompaniate de o insuportabilă durere.

Văd natura umană dintr-o perspectivă cognitiv-comportamentală completată de o abordare de tip Schema Therapy și cred că pentru fiecare dintre noi modul în care am fost crescuți, iubiti și apreciati în copilarie are un rol crucial în viata noastra de adulti. Cred că fiecare dintre noi poarta cu el un Copil Vulnerabil care a crescut invatand diferite strategii de aparare impotriva suferintei si durerii. Pe unii dintre noi aceste strategii ne aduc in impas in viata de adult si nu mai reusim sa facem fata durerii ca in vremea copilariei.

Deși confruntarea cu propria vulnerabilitate ar putea sa fie o sarcina dificila poate de asemenea să fie si o experiență de vindecare. "De ce am ajuns sa ma simt asa sau sa fac asta" se transforma in "ce suferinta imi aduce ignorarea propriilor nevoi" și în "cum anume mă pot vindeca"? Dar mai ales în "cum pot învăța să mă iubesc și să mă apreciez?".

Vă aștept cu drag,

Roxana
Advanced Level Certified Individual Schema Therapist (International Society of Schema Therapy)

Certified Schema Therapy Trainer and Supervisor (International Society of Schema Therapy)

Vicepreședinte și membru fondator al Insitutului Român de Schema Therapy

Psiholog clinician acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania

Supervizor psihologie clinică

Psihoterapeut cu drept de libera practica in terapii cognitiv-comportamentale, acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania

Supervizor psihoterapie cognitiv comportamentală

Formator certificat de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor

Membru al Colegiului Psihologilor din România

Membru al Asociației Psihologilor din România

Membru al Asociației Romane de Terapie Comportamentală și Cognitivă din Romania

Membru al Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie

Membru al International Society of Schema Therapy