Grup de dezvoltare personală și îmbunătățire a practicii clinice pentru psihologi, psihoterapeuți și consilieri

Durată: 10 module lunare, în prima marți din lună în intervalul orar 15-20

Grupul începe să ruleze la un minim de 5 participanți.

Conținut: 10 ore lunare: 5 ore online + 5 ore lucru personal, self-practice, self-reflection, teme, jurnale.

Locație: online (zoom)

Cost: 450 Ron / modul

Facilitator: Roxana Nicolau este psiholog clinician, psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentală și este certificat internațional în Schema Therapy, trainer și supervizor, vice-președintele Institutului Roman de Schema Therapy și Coordonator National de Certificare al ISST

Descriere:
În calitate de profesioniști în sfera sănătății emoționale, nu suntem imuni la reacțiile subiective și intersubiective care pot apărea din experiențele noastre de viață și din felul în care uneori, în mod automat, răspundem în situații cu potențial activator. Dacă sunt lăsate neanalizate și neaduse în conștiința noastră, aceste teme de viață (scheme timpurii dezadaptative) și moduri de coping pot duce la frustrare atât pentru client, cât și pentru terapeut, și la rezultate slabe ale intervenției terapeutice. Activarea suferinței emoționale în timpul momentelor dificile din cabinet poate submina robustețea celui mai competent terapeut. În încercarea de a ne recăpăta stabilitatea și de a face față activărilor emoționale cauzate de interacțiunile noastre profesionale, ne putem trezi pe neașteptate pe o traiectorie emoțională familiară, în care stările reactive acute declanșează moduri de coping dezadaptative în care putem să evităm, să ne luptăm sau să ne subjugăm față de clienți.
Practica reflectivă este asemănătoare cu conceptul de supervizare, dar fără implicarea unui supervizor sau a unui coleg. Putem reflecta pe măsură ce ne analizăm practica în trei intervale de timp: trecut, prezent și viitor. Atunci când reflectăm asupra trecutului, luăm în considerare ceea ce am făcut; cum ne-am comportat noi și clientul; care au fost rezultatele; cum am fi putut acționa diferit și la ce ar fi putut duce acest lucru. Pe măsură ce ne obișnuim să reflectăm, devine mai ușor să continuăm procesul în timp ce suntem cu un client și, prin urmare, să reflectăm asupra prezentului. Practica construiește o abilitate de a desfășura o reflecție de tip „flux de conștiință” în fundalul minții, în timp ce continuăm să fim atenți la client. S-ar putea să ne fie mai ușor să reflectăm în prezent dacă alegem un cadru simplu pe care să îl putem aduce în minte fără a fi nevoie să ne referim la notițe.
Această program oferă o modalitate de a lucra cu propriile noastre tipare mentale atât în context personal, cât și profesional.

Înscriere: prin email la psi.roxananicolau@gmail.com

 

Print Friendly, PDF & Email